Zabudol som hesloRegistrácia

Raňajky (142)

Zoraď podľa:

Kvasnicová nátierka
Akú dnes? Čo tak kvasnicovú?

Jednoduchá, rýchla a zdravá nátierka - čo viac si priať? :)

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


2 - 4 osoby

180 g tofu
2 balenia droždia
cibuľa
1PL francúzskej horčice
štipka kajenskej papriky
čierne mleté korenie
mletá rasca
½ ČL majoránky
2 PL margarínu
0,5 dcl vody
2 strúčiky cesnaku
soľ

Pracovný postup

Cibuľku nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji do sklovita.
Pridáme rascu a nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, pokým sa cesnak nerozvonia.
Poprášime kajenskou paprikou, premiešame a pridáme natenko nastrúhané tofu. Chvíľu restujeme, tak aby sa tofu dobre premiešalo s ostatnými prísadami a olejom a stratilo prebytočnú vodu.
Pridáme rozdrobené droždie, osolíme a podlejeme vodou. Miešame až pokým sa droždie úplne nerozpustí.
Pridáme horčicu, čerstvé mleté čierne korenie, majoránku a dosolíme podľa chuti.
Následne dobre premiešame, krátko prehrejeme a odstavíme z plameňa.
Podávame ako nátierku na čerstvom celozrnnom chlebe, prípadne na hriankach, ozdobené pažitkou alebo jarnou cibuľkou.
Zdroj: redakcia varenypeceny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac raňajkových receptov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia