Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (53)

Zoraď podľa:

Hovädzí šalát s mangom a jarnou cibuľkou
Tak tomu sa hovorí šalát pre mäsožravcov!

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 - 6 osôb

4 steaky z hovädzieho mäsa ( flank, rump, sviečková, roštenka)
olivový olej
soľ, čerstvo namleté korenie
2 zrelé mangá
1 jarná cibuľka
1 červená cibuľa
1 menší rímsky šalát
1 čili paprička
1 strúčik cesnaku
4 vetvičky čerstvého koriandra
šťava z limetky
2 PL sójovej omáčky
2 PL sezamového oleja
1 PL hnedého cukru
kešu oriešky
2 vetvičky mäty a thajskej bazalky

Pracovný postup

Kuchynsky upravené steaky ugrilujeme na grile alebo panvici podľa obľúbenosti, najlepšie však medium rare (teda 2-3 minúty z každej strany)
Mäso pokvapkáme olejom, posolíme, okoreníme, necháme chvíľku odležať a potom ho nakrájame na tenké plátky
Mango očistíme, zbavíme jadra a nakrájame na veľké kocky (cca 2 cm)
Červenú cibuľu nakrájame na tenké rezančeky, jarnú cibuľku na kolieska a rímsky šalát na hrubšie rezance
Čili papričku, cesnak, kešu oriešky a koriander nasekáme najemno
Limetovú šťavu prešľaháme spolu so sójovou omáčkou a sezamovým olejom
Do takto pripravenej zálievky vmiešame cukor a všetky nasekané suroviny
Rímsky šalát zmiešame s mangom, cibuľou a cibuľkou a potom opatrne zmiešame so zálievkou
Pridáme plátky mäsa a nasekané lístky mäty a bazalky
Zdroj: redakcia varenypečeny.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia