Zabudol som hesloRegistrácia

Šaláty (63)

Zoraď podľa:

Šalát z hlivy ustricovitej s tofunézou
Varili sme v teleránovej kuchyni.

Zdravé jedlo za pár korún, ktoré zasýti.

Tip: Tofunézu podávame k ryži, zemiakom alebo ňou prelejeme zeleninové šaláty.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

400 g hlivy ustricovitej
400 g mrkvy
100 g mletých orechov
1 ks hlávkový šalát
1 cibuľa
1 vajce
2 PL nasekaného petržlenu
4 PL kyslej smotany
1 ČL mletého rozmarínu
1 dcl rastlinného oleja
2 ks cesnak
soľ
čierne mleté korenie

Majonéza z Tofu
2 ČL horčice
2 dcl rastlinného oleja
1 citróna
1 PL sušeného kôpru, (majoránky, oregána)
200 g bieleho tofu
1 lyžičky soli, voda podľa potreby
mleté čierne korenie

Pracovný postup

Na oleji opečieme na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme kolieska mrkvy a na prúžky pokrájanú hlivu ustricovitú.
Posolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a za občasného miešania dusíme 20 min, potom opäť podlejeme a dusíme asi približne rovnaký čas.
Na záver pridáme kyslú smotanu a posypeme nasekaným petržlenom.
Hlávkový šalát rozoberieme umyjeme, rozložíme na tanier a na vrch uložíme udusenú hlivu.
MAJONÉZA Z TOFU: Olej a horčicu rozmixujeme a postupne pridávame po malých dávkach rozrobené tofu.
Ak je zmes veľmi hustá pridáme trochu vody, aby sa konzistencia podobala bežnej majonéze.
Nakoniec pridáme čierne korenie, soľ, kôpor, (majoránka, oregáno) a šťavu z citróna.
Do hotovej tofunézy môžeme napr. pridať nakrájanú cibuľu, cesnak i kyslú uhorku.
Zdroj: markiza.sk
FacebookTwitterPinterest

Viac šalátov




Prihlasovanie je dočastne nedostupné.