Zabudol som hesloRegistrácia

Cestoviny (51)

Zoraď podľa:

Základné cesto na pravé vaječné talianske cestoviny
Je známych asi 310 tvarov cestovín, ktoré majú asi 1 300 rôznych mien. Každý taliansky región alebo mesto má vlastné meno.

Recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Tip: Cestoviny pri varení zdvojnásobia objem, preto na 100 g potrebujeme 1 až 1,5 litra vody, hrniec vyberieme tak veľký, aby ho voda zaplnila do troch štvrtín.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

250 g hladkej múky alebo Farina per pasta
5 žĺtkov
2 - 3 kávové lyžičky olivového oleja
voda podľa potreby

Pracovný postup

Z jednotlivých surovín vypracujeme tuhšie cesto, ktoré spracúvame cca 5 minút.
Potom ho vyvaľkáme pomocou valčeka alebo stroja na cestoviny na tenké cesto, z ktorého vykrajujeme požadované tvary.
Zdroj: redakcia, foto: StockPhotoAstur/shutterstock.com
FacebookTwitterPinterest

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia