Zabudol som hesloRegistrácia

Ryby a morské plody (72)

Zoraď podľa:

Sumček s popučenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou
Varili sme v Teleráne.

Recept od šéfkuchára Vojta Artza.

Pridaj k obľúbeným: Musíš byť prihlásený!
Hodnotenie:

Recept


4 osoby

1 kg filliet zo sumčeka
soľ
mletá paprika
mletá rasca
čierne korenie
olivový olej
maslo
1,2 kg zemiakov
0,1 kg masla
petržlenová vňať
0,03 l olivového oleja
0,2 kg šalotky alebo cibule
4 strúčiky cesnaku
1 kg čerstvých paradajok ( môžu byť aj drvené vo vlastnej šťave)
0,05 kg čerstvej bazalky
jemný vývar a štipka cukru ( nemusí byť)

Pracovný postup

Filety zo sumčeka nakrájame na porcie, potrieme olejom , osolíme a okoreníme pripravenou zmesou korenia a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na 8 až10 minút podľa hrúbky ryby aj s kúskom masla
Na olivovom oleji speníme šalotku a cesnak, pridáme pokrájané paradajky a rozvaríme. Osolíme, okoreníme, prípadne osladíme a nakoniec pridáme nakrájanú bazalku.
Odstavíme a vmiešame malé množstvo dobre vychladeného masla nakrájaného na kocky.
Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Uvaríme v osolenej vode do mäkka a potom scedíme, roztlačíme s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Prípadne dochutíme aj troškou vývaru.
Zdroj: Teleráno, zg
FacebookTwitterPinterest

Viac receptov z rýb

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia