Pošírovaný pstruh s karfiolovým pyré

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Pošírovaný pstruh s karfiolovým pyré

Pošírovaný pstruh s karfiolovým pyré znie ako jedlo s nádychom luxusu, ale ak ho vyskúšate, získate nové chute, ktoré sú lahodné, zdravé a určite aj finančne dostupné. Pošírovaním pstruha, prípadne inej ryby dosiahnete, že zostane jemná, mäkká a šťavnatá. Pošírovať znamená vložiť pripravovanú surovinu do horúceho vývaru a ďalej už nevariť, teplota tekutiny nesmie presiahnuť 90 stupňov. Dobrú chuť.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 50 minút

Náročnosť: 3

 

SUROVINY

600 g pstruh

500 g karfiol

koreňová zelenina

220 ml smotana na šľahanie

2 dl mlieko

vanilkový lusk/cukor

citrón, soľ, celé korenie

olivový olej, maslo

                                  

POSTUP

1.      Pstruha umyjeme a vyfiletujeme, filety nakrájame na kúsky.

2.      Do osolenej vody s korením dáme variť nakrájanú koreňovú zeleninu a pridáme zvyšky z vyfiletovaného pstruha. Po 15 minútach do vriaceho vývaru vložíme kúsky pstruha a odstavíme zo sporáka.

3.      Očistený a naporciovaný karfiol dáme variť do mlieka so smotanou a vanilkovým strukom (cukrom), uvaríme do mäkka. Uvarený karfiol rozmixujeme a dochutíme citrónom, soľou a zjemníme maslom.

4.      Zvyšný karfiol nastrúhame a orestujeme na olivovom oleji jemne do hneda.

 

Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia