Kuracie prsia s citrusovým kuskusom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kuracie prsia s citrusovým kuskusom

Ľahký, rýchly a osviežujúci recept nielen pre gurmánov. Netradičná chuť kuskusu so šafránom je lahodná, rovnako ako chutné kuracie prsia s citrusmi. Určite potešíte aj menších hladošov. Dobrú chuť.

 


Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

Náročnosť: 2

 

SUROVINY

600 g kuracie prsia

300 g kuskus

olivový olej, maslo

citrón, pomaranč

soľ, korenie, šafrán

                                  

POSTUP

1.      Pomaranč a citrón vyfiletujeme a vytlačíme z nich zostávajúcu šťavu.

2.      Do vriacej vody dáme šafrán, soľ, olivový olej a trocha citrusovej šťavy. Teplým nálevom zalejeme kuskus, prikryjeme a necháme napučať. Podľa potreby zjemníme maslom, alebo olivovým olejom.

3.      Na rozpálenej panvici s olivovým olejom orestujeme kuracie prsia a vložíme filety z citrusov. Osolíme, okoreníme, otočíme a na 7 minút dáme zapiecť do rúry.

 

Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia