20/12/2018
Jej špecializáciou je kráľovská poleva a ručne robené kvety z cukru.
04/10/2018
Michal Konrád prezradil tipy na zážitkovú kuchyňu.
26/09/2018
Sám pracoval vo viacerých z nich.
27/11/2018
Náš apetít ovplyvňuje aj to, ako jedlo vyzerá.
Ľahký, rýchly a osviežujúci recept nielen pre gurmánov. Netradičná chuť kuskusu so šafránom je lahodná, rovnako ako chutné kuracie prsia s citrusmi. Určite potešíte aj menších hladošov. Dobrú chuť.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 2
SUROVINY
600 g kuracie prsia
300 g kuskus
olivový olej, maslo
citrón, pomaranč
soľ, korenie, šafrán
POSTUP
1. Pomaranč a citrón vyfiletujeme a vytlačíme z nich zostávajúcu šťavu.
2. Do vriacej vody dáme šafrán, soľ, olivový olej a trocha citrusovej šťavy. Teplým nálevom zalejeme kuskus, prikryjeme a necháme napučať. Podľa potreby zjemníme maslom, alebo olivovým olejom.
3. Na rozpálenej panvici s olivovým olejom orestujeme kuracie prsia a vložíme filety z citrusov. Osolíme, okoreníme, otočíme a na 7 minút dáme zapiecť do rúry.
Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar