Šalát so pstruhom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Šalát so pstruhom

Ryby sú potrebnou súčasťou zdravého jedálneho lístka pre ich dobrú stráviteľnosť a obsah cenných 3-omega kyselín. Pstruh patrí medzi biologicky hodnotnejšie a je i cenovo dostupný. Aspoň raz v týždni si pre svoje zdravie a vitalitu doprajte vo vašom jedálničku rybu. Dobrú chuť.

 


Počet porcií: 4

Čas prípravy: 20 minút

Náročnosť: 1

 

SUROVINY

300 g pstruh

250 g rukola

pomaranč

zmes semiačok

soľ

olivový olej

                                  

POSTUP

1.      Do misy vyfiletujeme pomaranč a vytlačíme šťavu. Pridáme olivový olej a soľ, premiešame spolu s rukolou.

2.      Na rozpálenú panvicu vložíme do olivového oleja kožou dole kúsky pstruha. Krátko opečieme a osolíme z oboch strán.

3.      Na sucho opražíme tekvicové a slnečnicové semiačka a primiešame k dressingu so šalátom. Navrch poukladáme kúsky pstruha a dochutíme morskou hrubozrnnou soľou.

 

 

Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia