Šolet z červenej šošovice s kuracím mäsom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Šolet z červenej šošovice s kuracím mäsom

Šolet je tradičné židovské jedlo, ktoré sa pripravuje zo strukovín, prevažne z fazule a cíceru a nemali by v ňom chýbať aspoň dva druhy mäsa. Varí sa pomerne dlho a konzumuje sa teplý. Tento šolet na slovenský spôsob je jednoduchší a viete si ho aj rýchlejšie uvariť. Dobrú chuť.

 


Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 minút

Náročnosť: 2

 

SUROVINY

400 g kuracie prsia

150 g zelené fazuľky

250 g červená šošovica

1 cuketa

olivový olej

soľ, cibuľa, cesnak

zeleninový vývar

                                  

POSTUP

 

1.      Na olivovom oleji orestujeme kuracie prsia nakrájané na rezance a osolíme. Pridáme cukinu a zelené fazuľky, všetko spolu krátko opečieme.

2.      V druhom hrnci orestujeme cibuľu s cesnakom, osolíme a pridáme premytú červenú šošovicu, zalejeme vývarom alebo vodou, podľa toho prisolíme a ocesnakujeme.

3.      Podusenú šošovicu pridáme ku kuracím prsiam so zeleninou, premiešame a vložíme na 20 – 30 minút zapiecť do rúry na 180 stupňov.

Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia