Cícerový šalát s rukolou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Cícerový šalát s rukolou

Dobrých nápadov na chutné a zdravé šaláty nikdy nie je dosť. A tento s cícerom vás aj zasýti. Môžete si ho pripraviť počas celého roka. Ak uvarený cícer krátko zapečiete, získa orieškovú chuť. Dobrú chuť.

 

HOTOVÉ JEDLO

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 minút

Náročnosť: 1

 

SUROVINY

250 g cícer

250 g rukola

200 g feta syr

bazalka

sušené paradajky

citrón, soľ, med

olivový olej

                                  

POSTUP

1.      Cícer prepláchneme teplou vodou a v mierne osolenej vody uvaríme do mäkka.

2.      Uvarený cícer vysypeme na plech, ochutíme olivovým olejom a zapečieme na 15 minút v rúre pri 200 stupňoch.

3.      Z citrónu, medu a olivového oleja vytvoríme dressing na šalát.

4.      Dressing premiešame s feta syrom, umytou rukolou a natrhanými lístkami bazalky, pridáme vychladnutý cícer a nakrájané sušené paradajky.

 

Zdroj: varenypeceny.sk foto Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia