Cícerová polievka je výdatná a v chladných dňoch nielen zahreje, ale aj posilní imunitu.

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Cícerová polievka je výdatná a v chladných dňoch nielen zahreje, ale aj posilní imunitu.

Cícer je strukovina bohatá na bielkoviny, obsahuje veľa železa a varením nestráca takmer nič zo svojich účinných zložiek. Má jemnú orieškovú chuť a môžete ho ponúknuť svojim deťom ako jemne opraženú pochúťku namiesto čipsov. Táto polievka je veľmi výdatná a v chladných dňoch nielen zahreje, ale aj posilní imunitu. Dobrú chuť.


Počet porcií: 4 - 5
Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
150 g uvareného cíceru
150 g zelené fazuľky
1 cibuľa a strúčik cesnaku
1 PL olivového oleja
nasekaný zázvor, citrón
1 ks červená paprika, cuketa, baklažán
2 ks paradajky
škorica, čerstvý koriander, kurkuma
mletá čilli paprička, soľ

POSTUP
1. Cícer prepláchneme vodou a dáme do mierne osolenej vody uvariť do mäkka.
2. Umytú zeleninu nakrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou cibuľou, čilli, cesnakom a zázvorom urestujeme na olivovom oleji do polomäkka.
3. K urestovanej zmesi zeleniny pridáme uvarený cícer aj s vodou, v ktorej sa varil.
4. Zmes spolu prevaríme a dochutíme pochutinami a citrónom.
5. Nakoniec posypeme nakrájaním čerstvým koriandrom.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia