Špaldový chlieb so semienkami

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Špaldový chlieb so semienkami

Upiecť si domáci chlieb je čoraz väčšou samozrejmosťou. V tomto recepte sa dozviete, že sa to dá zvládnuť aj bez pekárne a veľkej práce. Špaldová múka nie je nielen módny hit, je naozaj zdravšia ako klasická biela. S pridaním semienok získate vynikajúci a výživný chlebík pre celú rodinu. Dobrú chuť.


Počet porcií: 4 - 6
Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
0,5 kg špaldovej alebo ražnej múky
droždie
tekvicové a slnečnicové semená
2 PL olivového oleja
soľ
teplá voda

POSTUP
1. Všetky suroviny - múku, semienka tekvice a slnečnice, soľ a droždie zmiešame a prilejeme toľko teplej vody, aby vzniklo hutnejšie cesto. Cesto zvláčnime trochou olivového oleja, premiesime. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
2. Po vykysnutí cesto vyformujeme a necháme ešte podkysnúť v pomúčenom pekáči.
3. Potrieme vodou a posypeme semienkami, prípadne hrubozrnnou morskou soľou. Pečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia