Kapor s omáčkou Beurre Blanc

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kapor s omáčkou Beurre Blanc

Tento zaujímavý recept z kapra so zeleninovou prílohou a s omáčkou Buerre Blanc odporúčame. Zoznámite sa s novými kuchárskymi technikami, ale samotná príprava receptu je jednoduchá a výsledok vynikajúci. Smelo do toho!

Julienne je spôsob krájania surovín na tenké 2-3 mm prúžky .

Blanšírovanie znamená krátke povarenie surovín v tekutine a ich následne zachladenie v studenej až ľadovej vode.

Quinoa je pseudoobilnina, pripravuje sa podobne ako ryža, má orieškovú chuť a neobsahuje lepok. Trocha nových výrazov

HOTOVÉ JEDLO
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
600 g filety z kapra
2 PL olivový olej
soľ, tymian
1 ks mrkva a petržlen
stopkový zeler
quinoa
1,5 dl biele víno
2 ks citrón
400 g maslo
2 ks šalotka

POSTUP
1. Filety z kapra osušíme, narežeme a krátko opečieme na olivovom oleji z oboch strán, ochutíme soľou a tymianom.
2. Koreňovú zeleninu nakrájame na julienne a oblanšírujeme.
3. Quinou uvaríme v osolenej vode a na masle prehrejeme s oblanšírovanou koreňovou zeleninou. Dochutíme soľou a korením.
4. Na omáčku Buerre Blanc v malej panvici povaríme víno, citrónovú šťavu a šalotku. Zašľaháme maslo, osolíme a všetko prepasírujeme cez jemné sitko.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia