Kapor s petržlenovým pyré

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kapor s petržlenovým pyré

Kapor je naša najväčšia kaprovitá ryba a počas celého roka si z nej môžeme pripraviť chutné tradičné i netradičné recepty. Jeden z mnohých nám ponúkol šéfkuchár Maroš Mrenica a je nielen rýchly, ale aj zdravý a diétny vďaka pošírovaniu. Pošírovanie je kuchárska technika, pri ktorej surovinu varíte pod bodom varu, teda pri teplote 80 až 95°C. Dobrý lov aj chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
600 g filety z kapra
300 g šampiňóny
150 g maslo
1,5 dl biele víno
soľ, tymian, korenie
500 g petržlen
1 l mlieko
cesnak
2 PL olivový olej
hrsť petržlenovej vňate

POSTUP
1. V panvici na miernom ohni necháme vo víne rozpustiť maslo, pridáme tymian a vložíme narezané filety z kapra. Rybu necháme pošírovať pri nízkej teplote asi 8 minút.
2. Očistený petržlen nakrájame a do mäkka uvaríme s trochou soli v mlieku. Uvarený petržlen rozmixujeme na hladké pyré. Zľahka primiešame maslo.
3. Šampiňóny krátko opražíme na olivovom oleji. Pridáme na drobno nasekaný cesnak, premiešame a preložíme do misy, dochutíme soľou, čerstvým mletým korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia