Losos s hráškovým pyré

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Losos s hráškovým pyré

 Losos patrí medzi najchutnejšie a najdiétnejšie ryby, ktoré sú v našich jedálničkoch veľmi obľúbené. Obsahuje výživové látky pre zdravé kosti a vývoj, vitamíny skupiny B a dennú dávku „dobrého“ cholesterolu, ktorý chráni srdce pred ochorením. Losos sa dá upraviť na mnoho spôsobov, jeden z nich vám ponúkame. Dobrú chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
600 g losos
olivový olej
morská soľ, cukor
250 g mrazený hrášok
200 g čierna šošovica
1 ks mrkva, petržlen
stopkový zeler
1 ks červená cibuľa
petržlenová vňať

POSTUP
1. Filety z lososa osušíme a na rozpálenej panvici, s trochou olivového oleja, opečieme z oboch strán a ochutíme soľou. Pečieme ho krátko, aby sa nevysušil.
2. Hrášok krátko povaríme v osolenej vode a rozmixujeme na hladké pyré. Hotové pyré dochutíme soľou, olivovým olejom a trochou cukru. Ak je príliš hustý, dolejeme vývar, alebo vodu, v ktorej sme hrášok varili.
3. Čiernu šošovicu krátko povaríme v osolenej vode.
4. Mrkvu, petržlen, stopkový zeler a červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky. Zeleninu v rajničke na olivovom oleji orestujeme, pridáme šošovicu a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou.
5. Všetky dobroty naservírujeme na jeden tanier. Dobrú chuť.

A jeden na dobrú chuť:

“Zlatíčko, dáš si lososa, alebo kuriatko?“
„Drahá, ty so mnou konečne komunikuješ? Samozrejme, že lososa.“
„Hovorím s našim kocúrom, nie s tebou!“

Zdroj: varenýpečený.sk Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia