Marinovaný losos so šalátom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Marinovaný losos so šalátom

 Ponúkame vás ďalší chutný recept z lososa, ktorý síce pôsobí luxusne, ale je ľahký, diétny a chutný, pokiaľ ste fanúšikom rybacích a rýchlych receptov.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút + 24 hodín marinovanie
Náročnosť: 2

SUROVINY
400 g losos
200 g cukor
100 g soľ
1 dl brandy
2,5 dl citrónová šťava
300 g uhorka
150 g fenikel
2 dl smotana na šľahanie
100 g kyslá smotana
20 g kôpor

POSTUP
1. Očistené filety z lososa bez kože vložíme do nádoby, zasypeme kôprom, cukrom a soľou, pridáme citrónovú šťavu a brandy. Necháme v chladničke 24 hodín marinovať.
2. Uhorku pozdĺžne nakrájame na tenké dlhé plátky a olúpaný fenikel na tenké rezance. Vložíme do misy, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a cukrom.
3. Sladkú smotanu na jemno vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu, kôpor a jemne osolíme. Zľahka premiešame.
4. Uhorkovo - feniklový šalát podávame s grilovaným lososom a s Creme Fraiche.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia