Rýchla rybacia polievka

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Rýchla rybacia polievka

 V dnešnej uponáhľanej dobe je každý rýchly recept populárny a v chladných dňoch dobre padne i chutná teplá polievka. Túto rybaciu polievku zvládne naozaj každý. Namiesto odrezkov z kapra môžete použiť aj iné zvyšky sladkovodných rýb. Ak vývar poctivo scedíte, určite ju môžete jesť bez obáv z rybích kostičiek. Úspešný lov a dobrú chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
300 g odrezky z kapra
1 PL olivový olej
1 ks červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ks mrkva a petržlen
1 ks čerstvá paprika
100 g cherry paradajky
2 dl biele víno
0,5 l rybací vývar
soľ, mleté korenie
čerstvý tymian

POSTUP
1. Na olivovom oleji v hrnci speníme nadrobno nasekanú červenú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, nakrájané cherry paradajky a lístky čerstvého tymianu. Chvíľu podusíme, zalejeme bielym vínom, rybacím vývarom, dochutíme soľou a korením a necháme povariť.
2. Po 5 minútach varenia pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a papriku nakrájanú na tenké rezance.
3. Po 3 minútach pridáme na menšie kocky nakrájané mäso z kapra, alebo inej sladkovodnej ryby, najlepšie z brušnej časti, kde nie sú kosti. Dve minúty povaríme a nakoniec dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
4. Rybací vývar si môžeme urobiť z rybacích zvyškov, koreňovej zeleniny, soli a byliniek.

A jeden na dobrú chuť:

“Včera som chytil kapra ako moja ruka.“
„Kecáš! Chlpatého kapra som ešte nevidel.“

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia