Cestoviny s domácim pestom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Cestoviny s domácim pestom

 Cestoviny s bazalkovým pestom si môžete pripraviť aj mimo letnú sezónu. Zdravé, rýchle, ľahké jedlo, ktoré zasýti a osvieži. Pesto pochádza z Talianska a tradične sa pripravuje v mažiaroch. Okrem klasického zeleného pesta s bazalkou si môžete urobiť aj pesto so sušených paradajok. Buon Appetito.

HOTOVÉ JEDLO
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
zväzok bazalky
20 g píniové oriešky
100 ml olivový olej
40 g parmezán
soľ, čierne korenie
cesnak
citrónová šťava

POSTUP
1. Do vriacej osolenej vody s trochou olivového oleja vložíme cestoviny a varíme ich približne 7 minút tak, aby neboli celkom mäkké.
2. Do mixéra nalejeme olivový olej, pridáme strúčiky cesnaku, píniové oriešky, citrónovú šťavu, bazalku a parmezán. Všetko spolu rozmixujeme, podľa chuti pridáme soľ, parmezán, alebo olivový olej. Pesto by malo byť jemne krémové.
3. Pesto premiešame s cestovinami a podľa chuti dochutíme citrónom, ktorý zvýrazní bazalkovú vôňu. Podávame teplé.


A na záver pre ešte lepšiu chuť:

Poznámka v denníku miliardára:
„Nabudúce, keď manželka povie „kúp čínu“.... znamená to jedlo!“

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia