Tartar z lososa

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Tartar z lososa

Tartar, alebo inak tatarák, má takmer každý rád. Dokonca i vegetariáni, pretože si ho môžu pripraviť napríklad zo zemiakov, paradajok, šošovice, cukiny, hríbov a podobne. Zdravší variant mäsového tartaru si môžete urobiť z lososa, je lahodný a rýchlo hotový. Akékoľvek suroviny pri príprave tatarákov nikdy nemixujte, ale nadrobno pokrájajte, prípadne nasekajte. Dobrú a luxusnú chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
400 g losos
30 g olivy čierne
30 g olivy zelené
30 g kapary malé
30 g sušené paradajky
olivový olej
balsamico
10 g ančovičky
soľ

POSTUP
1. Lososa nakrájame na čo najmenšie kocky. Vložíme ich do misy a pridáme nadrobno nasekané olivy, ančovičky, sušené paradajky a kapary.
2. Tartar dochutíme soľou, olivovým olejom a balsamicom. Poriadne premiešame a podávame s opečenou bagetou.
3. Neodporúčame tartar mixovať, aby sme cítili jemnú chuť jednotlivých surovín a nevyrobili si nátierku.
 

Zdroj: varenýpečený.sk Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia