Kuskus s grilovanou zeleninou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kuskus s grilovanou zeleninou

Kuskus je základnou potravinou severoafrickej kuchyne a okrem výbornej chuti je nenáročný na prípravu. Stačí ho zaliať horúcou vodou, alebo akýmkoľvek vývarom a na 10 minút prikryť. Pripraviť sa dá s mäsom alebo so zeleninou, ako slaný alebo sladký pokrm. Kto ho neochutnal, pripravil sa o zaujímavý gurmánsky zážitok. Je to jemná cestovina vhodná nielen pre vegetariánov, ale aj pre diétne stravovanie. Nechajte sa inšpirovať školou varenia v Chefparade . Dobrú chuť.

HOTOVÉ JEDLO
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
250 g kuskusu
3 farebné papriky
1 väčšia cukina alebo iná sezónna zelenina
2 ks jarná cibuľka
1 čili paprička
3 hrste čerstvých byliniek (bazalka, koriander, mäta, petržlenová vňať)
dressing z olivového oleja a citrónovej šťavy
soľ, korenie
červený vínny ocot
sušené paradajky

POSTUP
1. Kuskus zalejeme vriacou vodou, pokvapkáme olivovým olejom, prikryjeme a necháme odpočívať cca 10 minút.
2. Farebné papriky opečieme zo všetkých strán v rúre, alebo na sporáku a horúce ich na 5 minút prikryjeme, aby sa ľahšie šúpali. Odstránime šupky, semienka a nakrájame ich na pásiky. Zalejem ich olivovým olejom, vínnym octom, osolíme a okoreníme.
3. Z olivového oleja, citrónu, soli a korenia si vyšľaháme dressing, do ktorého vložíme nadrobno nakrájané bylinky. Kto chce, pridá si pre chuť cesnak.
4. Na rozohriatej panvici opečieme cukinu a vmiešame sparený kuskus s dochutenými paprikami, nakrájanú mladú cibuľku, čili papričky a bylinkový dressing. Dobre premiešame. Prichutíme olivovým olejom a sušenými paradajkami.

 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia