Beef Bacon Cheeseburger

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Beef Bacon Cheeseburger

 Burgre dnes patria medzi obľúbené jedlá rýchleho občerstvenia. Urobiť si domáci burger je veľmi jednoduché a môžete to naučiť aj svojich potomkov, ktorí sú ich najčastejšími konzumentmi. Jedna dobrá rada od šéfkuchára Juraja Kolárika zo školy varenia www.chefparade.sk : "Pomleté hovädzie mäso je dobré aspoň deň dva pred úpravou zaliať pivom a nechať odstáť." Ostatné sa dozviete v recepte. Smelo do varenia !

HOTOVÉ JEDLO
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
600 g nahrubo pomleté hovädzie mäso
1 vajce, pohár piva
soľ, korenie, olivový olej
4 plátky syra chedar
4 plátky slaniny
1 červená cibuľa
1 PL cukor, maslo
5 PL majonézy s dijónskou horčicou
4 strúčky cesnaku
ľadový šalát
paradajka
4 žemle
2 PL balsamicový ocot

POSTUP
1. Nahrubo pomleté hovädzie mäso zmiešame s vajíčkom, soľou a korením, zalejeme pivom, premiešame a necháme deň dva pred úpravou odstáť v chladničke. Mäso si pred úpravou rozdelíme na 150 g porcie a v tvare žemle opekáme na panvici.
2. Cesnak v šupke dáme na panvicu s trochou oleja a konfitujeme. Po upečení ho zbavíme zvyšných šupiek, roztlačíme a pridáme spolu s balsamicovým octom, soľou a korením k majonéze s dijónskou horčicou.
3. Olúpanú červenú cibuľu nakrájame na kolieska a na troche masla opekáme do ružova, potom pridáme trocha cukru, soľ a korenie.
4. Slaninku opražíme do chrumkava.
5. Šalát natrháme, paradajky pokrájame na kolieska a staviame burgrovu pyramídu.
6. Na opečenú žemľu položíme plátok syra, opečené mäso, karamelizovanú cibuľu, chrumkavú slaninku, plátok paradajky a šalátu a prikryjeme druhou stranou opečenej žemle potretej dochutenou majonézou.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia