Vyprážané kura s plnkou - pripravené v rúre

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Vyprážané kura s plnkou - pripravené v rúre

Vyprážané kura s plnkou patrí medzi najtradičnejšie slovenské domáce jedlá, ale práve kvôli vyprážaniu nie medzi najzdravšie. Pani Gizka Oňová nám ukáže, ako sa dá tento pokrm pripraviť takmer bez oleja a dokonca rýchlejšie s tým, že vôbec nič nestratí na svojom gurmánskom čare. A kuchári začiatočníci si môžu pozrieť, ako sa porcuje kura. Dobrú chuť, priatelia.


Počet porcií: 6
Čas prípravy: 90 minút
Náročnosť: 2

SUROVINY
1 stredne veľké kura
4 vajcia
múka a strúhanka na obaľovanie
1/2 dl oleja na pokvapkanie
300 g hydinovej pečienky
2 dl mlieka
6 rožkov
3 strúčiky cesnaku
1 KL majoránky
soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP
1. Kura rozporcujeme, osolíme a obalíme v trojobale (hladká múka, vajce, strúhanka).
2. Pripravené kusy ukladáme na papierom vystlaný plech a pokvapkáme olejom.
3. Na kocky nakrájané rožky pokvapkáme mliekom, pridáme rozšľahané vajcia, na drobno nakrájané pečienky, roztlačený cesnak, soľ, korenie, majoránku a petržlenovú vňať.
4. Plnku premiešame, ak je riedka, dosypeme strúhanku a mokrými rukami vytvarujeme na kraj plechu tvar knedle. Plnka by mala byť vláčna.
5. Kura s plnkou pečieme v 180 C vyhriatej rúre približne 45 minút. V polovici pečenia kura obrátime.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia