Opité pagáčiky

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Opité pagáčiky

Výborný a pohotový recept na pagáčiky od Gizky Oňovej, ktorý je veľmi vhodný pre vytvorenie príjemnej podvečernej nálady v dnešnej uponáhľanej dobe a určite sa podarí aj menej šikovným gazdinkám, či začínajúcim kuchárom. Dobrú a chrumkavú chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 45 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
1 lístkové cesto
150 g mletých oškvarkov
soľ
mletá rasca
vajce na potretie

POSTUP
1. Lístkové cesto rozvaľkáme, potrieme mletými a celými oškvarkami a zložíme na tretiny.
2. Rozvaľkáme a ešte raz preložíme na tretiny, opäť rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra.
3. Vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme podľa chuti rascou, makom, sezamom, syrom a pod.
4. Pečieme v rúre pri 180 ̊ C približne 20 minút.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia