Sviatočná kuracia polievka

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Sviatočná kuracia polievka

 Dobrá kuracia polievka so zeleninou je jedným z najobľúbenejších jedál, ktoré si pripravuje takmer každá slovenská domácnosť aspoň raz v týždni. Tento recept od pani Gizky je zaujímavý tým, že je polievka ochutená šťavou z kyslej kapusty. Vyskúšajte, nielenže výborne chutí, ale i lieči, hlavne po bujarej noci. Dobrú chuť.


Počet porcií: 4
Čas prípravy: 45 minút
Náročnosť: 1

SUROVINY
2 ks kuracie prsia
1/2 dl oleja
2,5 dl šľahačkovej smotany
250 g koreňovej zeleniny
1 kaleráb
100 g póru
100 g bielej hlávkovej kapusty
100 g cibule
3 dl šťavy z kyslej kapusty
2 PL hladkej múky
soľ, korenie, petržlenová vňať
hrsť tenkých cestovín

POSTUP
1. Na oleji speníme cibuľu a pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, opekáme 5 min.
2. Prisypeme na drobno nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zalejeme 2 l vody. Varíme do mäkka.
3. V šľahačkovej smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme do polievky spolu s kapustovou šťavou.
4. Na záver pridáme cestoviny, petržlenovú vňať a povaríme 2-3 min.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia