Americké lievance

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Americké lievance

 Lievance, podobne ako palacinky, patria medzi obľúbené dezerty nielen malých labužníkov. Američania si ich často robievajú na raňajky, preto vám ponúkame rýchly a osvedčený recept. K týmto americkým lievancom si môžete dať džem, biely jogurt, ale rovnako môžete svojich blízkych alebo hostí prekvapiť flambovaným ananásom. Dobrú chuť.

Počet porcií: 4    Čas prípravy: 30 minút    Náročnosť: 2

SUROVINY
300 ml mlieka
4 vajcia
1 prášok do pečiva
250 g hladkej múky
2 lyžice hnedého (trstinového) cukru
štipka soli
olej
javorový sirup
ananás na flambovanie

POSTUP
1. Oddelíme žĺtky od bielkov.
2. Zmiešame mlieko, žĺtky, prášok do pečiva, múku, cukor a štipku soli na husté cesto.
3. V miske vyšľaháme bielky do mierne tuhého stavu a sneh jemne zapracujeme do hotového cesta.
4. Na panvici rozpálime malé množstvo oleja a postupne smažíme malé lievance, kým nezačnú tuhnúť. Na neopraženú stranu lievanca pridáme niektorú zvolenú príchuť – napr. pár kúskov ovocia. Lievanec obrátime a necháme zapiecť z druhej strany.
5. Podávame poliate sirupom, prípadne s trochou masla, alebo šľahačky.
6. Ak máte chuť, môžete si pripraviť flambovaný ananás, postup nájdete na stránke varenypeceny.sk

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia