Vianočný rybací mix s majonézovým šalátom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Vianočný rybací mix s majonézovým šalátom

 Tak ako poznáme veľa druhov kapustníc a hríbových polievok, poznáme i množstvo chutných receptov na majonézový šalát, ktorý je klasickou súčasťou vianočného a slávnostného stolovania. Pre lepšie trávenie môžete namiesto majonézy použiť kyslú smotanu a postrúhané jablko. Takisto okrem klasického vyprážaného kapra si môžete urobiť zdravšiu verziu - filé na masle, alebo lososa na pare. Pokiaľ budete všetko jesť s mierou, malý prehrešok vám neublíži. Chutné a pokojné Vianoce želá Gizka Oňová.


Počet porcií: 4    Čas prípravy: 90 minút    Náročnosť: 2

SUROVINY
400 g lososa
400 g tresky
400 g kapra
800 g v šupke uvarené šalátové zemiaky
250 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
100 g kyslých uhoriek
100 g cibule
100 g majonézy
200 g kyslej smotany
1 PL horčice
soľ, korenie
2 dl šťavy z kyslých uhoriek

POSTUP
1. Plátky lososa pripravíme na pare, tresku na masle a kapra vypražíme v trojobale.
2. Na drobno nakrájanú koreňovú zeleninu uvaríme s 1 dl vody. Prilejeme šťavu z uhoriek a privedieme do varu.
3. Odstavíme a prisypeme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú iba zaparíme.
4. Touto zmesou zalejeme nakrájané zemiaky, osolíme, okoreníme a primiešame majonézu, smotanu a horčicu.

DOBRÁ RADA
Do šalátu môžeme primiešať nastrúhané jablko.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia