Kapustnica s mletým mäsom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Kapustnica s mletým mäsom

Kapustnica je pre vianočné sviatky typická. Môžete si ju uvariť na mnoho spôsobov, recept záleží od regiónu a domácich zvyklostí. Môže byť sviatočná i pôstna, s hubami i bez, so sušenými slivkami či jablkami, so smotanou či s haluškami, so zemiakmi či s klobáskou, receptov je naozaj veľa. A táto je iná tým, že namiesto klobásky je v nej mleté bravčové mäsko a varieva ju Gizka Oňová. Dobrú chuť a pekné sviatky.

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 45 minút    Náročnosť: 1

SUROVINY
100 g cibule
50 g oleja
800 g kyslej kapusty
400 g mletého bravčového mäsa
200 g údenej šunky
50 g sušených húb
4 bobkové listy
50 g sušenej koreňovej zeleniny
2 PL mletej červenej papriky
soľ, korenie

POSTUP
1. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, kocky údenej šunky a za stáleho miešania opekáme 10 min.
2. Prisypeme červenú papriku, soľ, bobkové listy, kapustu, zeleninu a korenie. Zalejeme 1,5 l vody a uvaríme do mäkka. Podávame s chlebom.
 

Zdroj: varenýpečený.sk Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia