Vianočný perník

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Vianočný perník

 Vianočný perník od Gizky Oňovej je nielen chutný a voňavý, ale po nakrájaní má aj pekný mozaikový vzhľad. Je veľmi vďačný na skladovanie a môžete si ho pripraviť o niekoľko dní skôr, pokiaľ ho nedočkaví maškrtníci nezjedia. Pokojne si ho upečte aj inokedy, nielen na Vianoce. Dobrú chuť a voňavé sviatky.

[[VIDEO]]
Počet porcií: 4      Čas prípravy: 45 minút       Náročnosť: 1

SUROVINY
60 dg hladkej múky
25 dg práškového cukru
10 dg masla
3 vajcia
2 PL medu
1 vrecúško vanilínového cukru
1 KL sódy bikarbóny
2 KL perníkového korenia
slivkový lekvár
250 g rôznych orechov a sušeného ovocia

POSTUP
1. Všetky ingrediencie okrem lekváru, orechov a sušeného ovocia zmiešame, vypracujeme cesto a necháme ho minimálne 3 hodiny v chladničke, alebo si ho pripravíme deň vopred.
2. Cesto rozdelíme na tri časti, každú časť rozvaľkáme na obdĺžniky asi 20 x 40 cm. Potrieme lekvárom, posypeme orechmi a sušeným ovocím, zrolujeme a dáme na plech s papierom na pečenie.
3. Potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 30 min.
4. Po vychladnutí krájame na plátky.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia