20/12/2018
Jej špecializáciou je kráľovská poleva a ručne robené kvety z cukru.
04/10/2018
Michal Konrád prezradil tipy na zážitkovú kuchyňu.
26/09/2018
Sám pracoval vo viacerých z nich.
27/11/2018
Náš apetít ovplyvňuje aj to, ako jedlo vyzerá.
Tradičná slovenská kuchyňa bez Gizky Oňovej je ako rastlinka bez kvetu. Klasická vianočná hríbová polievka by nemala chýbať na žiadnom sviatočnom stole. I keď ju môžete variť s rôznymi obmenami, vyskúšajte tento chutný a rýchly Gizkin recept, napríklad aj z vlastných hubových zásob. Dobrú chuť.
SUROVINY
400 g zemiakov
150 g čerstvých húb
50 g sušených húb
3 dl smotany na varenie
2 PL hladkej múky
4 bobkové listy
soľ, kôpor, ocot podľa chuti
POSTUP
1. Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme 1,5 l vody.
2. Pridáme nakrájané čerstvé a sušené huby a bobkový list, osolíme. Povaríme, kým zemiaky nezmäknú.
3. Polievku zahustíme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
4. Pridáme na drobno nasekaný kôpor a dochutíme octom.