Vianočná hríbová polievka

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Vianočná hríbová polievka

 Tradičná slovenská kuchyňa bez Gizky Oňovej je ako rastlinka bez kvetu. Klasická vianočná hríbová polievka by nemala chýbať na žiadnom sviatočnom stole. I keď ju môžete variť s rôznymi obmenami, vyskúšajte tento chutný a rýchly Gizkin recept, napríklad aj z vlastných hubových zásob. Dobrú chuť.


Počet porcií: 4         Čas prípravy: 30 minút          Náročnosť: 1

SUROVINY
400 g zemiakov
150 g čerstvých húb
50 g sušených húb
3 dl smotany na varenie
2 PL hladkej múky
4 bobkové listy
soľ, kôpor, ocot podľa chuti

POSTUP
1. Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme 1,5 l vody.
2. Pridáme nakrájané čerstvé a sušené huby a bobkový list, osolíme. Povaríme, kým zemiaky nezmäknú.
3. Polievku zahustíme smotanou na varenie, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
4. Pridáme na drobno nasekaný kôpor a dochutíme octom.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia