Gitarové špagety s čiernou sépiovou omáčkou - Spaghetti alla chitarra con nero di sepia

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Gitarové špagety s čiernou sépiovou omáčkou - Spaghetti alla chitarra con nero di sepia

Je zaujímavé sledovať šikovné ruky šéfkuchára Massima Casariniho, ktoré nám ukáže, ako sa kedysi vyrábali talianske domáce cestoviny a ako si niektoré z nich pre radosť z varenia dokážeme pripraviť aj dnes. Chce to len trochu trpezlivosti a zručnosti a budete mať doma jedlo príznačné pre Liparské ostrovy - Stromboli.


Počet porcií: 4           Čas prípravy: 1 hod. (+ cesto v chlade 30 minút)            Náročnosť: 4

Cesto na čerstvé cestoviny - Pasta fresca

SUROVINY na cesto
250 g pšeničná múka typ „00“
2-3 ks vajcia
soľ
olivový olej
sépiová omáčka

POSTUP na cesto
1. Zmiešame múku, vajcia, pridáme štipku soli, cesto dobre vymiesime a pridávame olivový olej, pokiaľ nie je elastické.
2. Do cesta primiešame sépiovú omáčku, miesime, pokiaľ nie je cesto tmavé.
3. Po vymiesení cesto vyformujeme do bochníka a v celofáne odložíme na 30 minút do chladničky.

SUROVINY na cestoviny
cesto na cestoviny, ktoré sme nechali odležať v chladničke
olivový olej
4 strúčiky cesnak
4 ks sušené paradajky
2 ks čerstvé paradajky
130 g sépiová omáčka
peperoncini – sušené feferónky podľa chuti
2 dl zeleninový vývar
100 g syr Pecorino (ovčí syr)

POSTUP na cestoviny
1. Cesto čo najtenšie vyvaľkáme a rozdelíme na 3 pásy.
2. Na špeciálnej doske určenej na zhotovenie špagiet „alla chitarra“ valčekom cesto pretlačíme cez struny.
3. V panvici prehrejeme olej, cesnak, sušené a čerstvé paradajky a peperoncini.
4. Cestoviny ponoríme na 3-4 minúty do vriacej vody a preložíme do panvice s omáčkou.
5. Pridáme sépiovú omáčku a podlejeme vývarom.
6. Hotové cestoviny posypeme nastrúhaným syrom Pecorino.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia