Tortelloni plnené so syrom ricotta a špenátom - Tortelloni ripieni con ricotta e spinaci

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Tortelloni plnené so syrom ricotta a špenátom - Tortelloni ripieni con ricotta e spinaci

 Taliansky šéfkuchár Massimo Casarini nám prezradil, ako vraj vznikli aj nám dobre známe Tortelloni. Istý mladý kuchár po prvýkrát uvidel ženský pupok a ten sa mu natoľko zapáčil, že jeho tvar vyrobil z kúska cesta. Inšpirujúce Tortelloni s rôznymi plnkami sú dodnes chutným jedlom na celom svete. Dobrú chuť.

Počet porcií: 4                     Čas prípravy: 1 hod. (+ cesto v chlade 30 minút)             Náročnosť: 4

Cesto na čerstvé cestoviny - Pasta fresca

SUROVINY na cesto
250 g pšeničná múka typ „00“
2-3 ks vajcia
soľ
olivový olej

POSTUP na cesto
1. Zmiešame múku, vajcia, pridáme štipku soli, cesto dobre vymiesime a pridávame olivový olej, pokiaľ nie je elastické.
2. Po vymiesení cesto vyformujeme do bochníka, zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút odložíme do chladničky.

SUROVINY na cestoviny
cesto na cestoviny, ktoré sme nechali odležať v chladničke
200 g syr ricotta
200 g mrazený špenát
soľ
2 ks vajce
200 g syr Parmigiano Reggiano
125 g maslo
250 ml smotana na varenie
sušená Tirolská šunka SPECK podľa chuti

POSTUP na cestoviny
1. V miske pripravíme plnku – zmiešame syr ricotta, rozmrazený špenát, vajcia, syr Parmigiano Reggiano, štipku soli a odložíme do chladničky.
2. Cesto vyberieme z chladničky a rovnomerne ho čo najtenšie vyvaľkáme.
3. Krájačom na cesto, alebo nožom, vykrojíme štvorčeky.
4. Na pripravené štvorčeky dáme plnku a uzatvoríme do tvaru tortellonov.
5. V panvici prehrejeme maslo, šunku a podlejeme smotanou.
6. Cestoviny ponoríme na 3-4 minúty do vriacej vody.
7. Cestoviny pridáme do panvice s omáčkou, všetko zľahka premiešame.
8. Hotové cestoviny pred podávaním posypeme syrom Parmigiano Reggiano a dozdobíme šunkou Speck.

Zdroj: varenýpečený.sk Marek Neuhmar
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia