Dezert s vianočným koláčom Panettone - Zuppa inglese con Panettone

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Dezert s vianočným koláčom Panettone - Zuppa inglese con Panettone

Ak ste milovníkmi originálnej kuchyne, vyskúšajte si tento zaujímavý dezert s talianskym vianočným koláčom Panetone z oblasti Modeny. Ulahodíte nielen chuťovým pohárikom, ale aj očiam. Dnes sa už aj u nás dajú kúpiť originálne suroviny, s ktorými si môžete túto DOLCE dopriať. S odvahou a chuťou do toho.

Počet porcií: 4    Čas prípravy: 45 minút, tuhnutie 2 hodiny     Náročnosť: 2

SUROVINY
1 l mlieko
90 g zemiakový škrob
4 vajcia
100 g tmavá čokoláda
100 g biela čokoláda
90 g práškový cukor
vianočný koláč PANETONE
1,5 dl likér (liquore per dolci)

POSTUP
1. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme škrobovú múku.
2. Mlieko privedieme do varu, pridáme zmes zo žĺtok, cukru a škrobovej múky a varíme do zhustnutia.
3. Postupne pridáme nalámanú bielu čokoládu a za stáleho miešania ju rozpustíme.
4. Vianočný koláč Panetone nakrájame a každý kúsok pokropíme likérom.
5. Bábovkovú formu „vystelieme“ nakrájaným koláčom a zalejeme polovicou uvareného svetlého krému.
6. Druhu polovicu krému opäť zohrejeme a pridáme nalámanú hnedú čokoládu.
7. Krém vylejeme na pripravený dezert.
8. Dezert vložíme do chladničky pokiaľ nestuhne, cca na 2 hodiny.
9. Po vychladnutí dezert preklopíme na tanier a nakrájame na trojuholníky.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia