Cestoviny „macheroni al pettine“ s omáčkou alla norma - Macheroni al pettine alla norma

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Cestoviny „macheroni al pettine“ s omáčkou alla norma - Macheroni al pettine alla norma

 Tieto originálne sicílske cestoviny od šéfkuchára Massima Casariniho sú nielen chutné, ale vďaka doštičke „macheronou al pettine“ aj pôvabné. Ak ste netrpezlivý, alebo nemáte doštičku, kúpte si vaječné makaróny z tvrdej pšenice a uvarte si ich podľa nasledovného receptu. V takom prípade bude i čas prípravy oveľa kratší. Dobrú chuť vám praje Massimo Casarini.


Počet porcií: 4   Čas prípravy: 1 hod. (+ cesto v chlade 30 minút)    Náročnosť: 3

Cesto na čerstvé cestoviny - Pasta fresca

SUROVINY na cesto
250 g pšeničná múka typ „00“
2-3 ks vajcia
soľ
olivový olej

POSTUP na cesto
1. Zmiešame múku, vajcia, pridáme štipku soli, cesto dobre vymiesime a pridávame olivový olej, pokiaľ nie je elastické.
2. Po vymiesení cesto vyformujeme do bochníka, zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút odložíme do chladničky.

SUROVINY na cestoviny
cesto na cestoviny, ktoré sme nechali odležať v chladničke
1-2 ks baklažán na sucho opečený
4 strúčiky cesnak
4 ks sušené paradajky
30 g kapary
30 g čierne olivy
2 ks čerstvé paradajky
500 g lúpané paradajky
olivový olej
peperoncini – sušené feferónky podľa chuti
150 g syr Parmigiano Reggiano

POSTUP na cestoviny
1. Cesto vyberieme z chladničky a rovnomerne ho čo najtenšie vyvaľkáme.
2. Krájačom na cesto vykrojíme štvorčeky. Môžeme použiť špeciálny vykrajovač.
3. Na špeciálnej doske s paličkou určenej na zhotovenie „macheronou al pettine“ si vyrobíme cestoviny (viď. video), alebo použijeme zakúpené makaróny.
4. Baklažán nakrájame na kolieska a z oboch strán ho nasucho opečieme na grile.
5. Na panvici prehrejeme olivový olej, cesnak a na kúsky nakrájaný opečený baklažán.
6. Pridáme lúpané paradajky, sušené paradajky, čerstvé paradajky, kapary, čierne olivy a feferónky podľa chuti.
7. Cestoviny ponoríme na 3-4 minúty do vriacej osolenej vody. Kúpené makaróny varíme 8 minút v osolenej vode s trochou oleja, vypneme ich a na 3 minúty prikryjeme pokrievkou.
8. Cestoviny pridáme do panvice s omáčkou, všetko zľahka premiešame.
9. Pred podávaním posypeme syrom Parmigiano Reggiano.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia