Baklažánová parmigiana – Melanzane alla parmigiana

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Baklažánová parmigiana – Melanzane alla parmigiana

Taliansky šéfkuchár Massimo Casarini nám predstaví tradičný taliansky recept sezónnej baklažánovej parmigiany, vhodný pre akúkoľvek príležitosť. Vedeli ste, že Taliani mozzarellu z byvolieho mlieka rozhodne nekrájajú, ale trhajú prstami? Mozzarellu z kravského mlieka môžete krájať nožom. Buon Appetito.


Počet porcií: 4                  Čas prípravy: 30 minút               Náročnosť: 1

SUROVINY
2 baklažány
2 syry mozzarella
slnečnicový olej
2 dcl paradajková šťava
syr Parmigiano Reggiano

POSTUP
1. Baklažán nakrájame na kolieska a z oboch strán na sucho opečieme na grile.
2. Na horúcom slnečnicovom oleji narýchlo ufritujeme grilovaný baklažán.
3. Jednotlivé kúsky baklažánu poukladáme na servítky, aby sme odstránili prebytočný olej.
4. Mozzarellu pokrájame na kúsky a nastrúhame syr Parmigiano Reggiano.
5. Na pekáč (alebo do malých misiek) prekladáme baklažán a mozzarellu, zalejeme paradajkovou šťavou, posypeme syrom Parmigiano Reggiano, postup opakujeme 5x a ukončíme paradajkovou šťavou.
6. Pekáč (misky) vložíme do rúry a necháme zapiecť cca 10 minút.
7. Pred podávaní vyklopíme na tanier a posypeme syrom Parmigiano Reggiano.
 

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia