Baklažánové závitky – Involtini di melanzane

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Baklažánové závitky – Involtini di melanzane

 Toto zdravé antipasto, inak predjedlo, pre vás pripravil taliansky šéfkuchár Massimo Casarini. Ľahkým a rýchlym receptom z baklažánu môžete potešiť nielen gurmánov talianskej kuchyne. Baklažánové závitky naložené v olivovom oleji si môžete pripraviť aj na dlhšie skladovanie v dobre uzavretej sklenenej nádobe. Buon Appetito!


Počet porcií: 4      Čas prípravy: 20 minút      Náročnosť: 1

SUROVINY
2 baklažány
kapary
čierne olivy
ančovičky
sušené paradajky
cesnak
olivový olej

POSTUP
1. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky a z oboch strán na sucho opečieme na panvici.
2. Na baklažánové plátky uložíme kapary, čierne olivy, ančovičky, sušené paradajky a cesnak.
3. Baklažán so surovinami stočíme a zafixujeme špáradlom.
4. Závitky poukladáme do sklenenej nádoby a zalejeme olivovým olejom tak, aby boli závitky celkom ponorené.
Dajú sa jesť ihneď, ale ešte lepšiu chuť získajú po 2-3 dňoch marinovania.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia