Hrianka s baklažánovým paté - Bruschette con paté di melanzane

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Hrianka s baklažánovým paté - Bruschette con paté di melanzane

 Šéfkuchár Massimo Casarini pripravil zdravú a vďačnú variantu rýchleho pohostenia k vínu, recept pochádza z Neapola. Nebojte sa baklažánov, pokiaľ vždy kúpite len tie, ktoré majú zelenú stonku, nemusíte sa obávať horkosti a nie je ani potrebné ich pred úpravou soliť a zbavovať tak vody. Príjemný gurmánsky zážitok.


Počet porcií: 4     Čas prípravy: 20 minút    Náročnosť: 1

SUROVINY
chlieb alebo sendvič
1 ks baklažán
cesnak (5 strúčikov)
sušené paradajky (5 ks)
ančovičky (5 ks)
200 g čerstvé paradajky
50 g kapary
50g čierne olivy
peperoncini – sušené feferónky podľa chuti
olivový olej

POSTUP
1. Baklažán nakrájame na kolieska a z oboch strán na sucho opečieme na grile.
2. Baklažán, cesnak, sušené paradajky, čerstvé paradajky, kapary, čierne olivy, ančovičky nasekáme a pridáme peperoncini.
3. Nakrájanú zmes ponorným mixérom rozmixujeme na jemnejšiu masu a pridáme olivový olej. Ak mixér nemáte po ruke,stačí všetko nakrájať najemno.
4. Z chleba alebo zo sendviču urobíme hrianky – bruschetti.
5. Hrianky štedro potrieme baklažánovým paté a podávame.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia