Čokoládová torta (bez múky)

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Čokoládová torta (bez múky)

Ak máte neodolateľnú chuť na niečo sladké, ale nechcete túto chuť zahnať nezdravými sladkosťami, pripravte si čokoládovo čokoládovú tortu z kvalitnej horkej čokolády bez múky, ktorá je plná Áčok, pretože kvalitná čokoláda má antidepresívne, antioxidačné a tiež afrodiziakálne účinky.

Počet porcií: 6    Čas prípravy: 45 minút     Náročnosť: 2

Suroviny:
Na formu s priemerom 24 cm potrebujeme:

200 g kvalitnej horkej čokolády (minimálne 60 %-nej)
110 g masla
3 vajíčka, žĺtky a bielky zvlášť
150 g kryštálového cukru
50 g horkého kakaového prášku
3 lyžice vlažného mlieka
štipku soli
práškový cukor na posypanie

maslo na vymastenie formy


Ako na to:

1. Rúru necháme zahriať na 180 °C, formu vymažeme maslom.
2. Do vhodnej misy naláme čokoládu, ktorú nad parou opatrne rozpustíme. Stiahneme z tepla, pridáme studené maslo a premiešame.
3. Žĺtky vyšľaháme s cukrom až pokiaľ nebudú takmer biele. Pridáme do nich mierne vychladenú čokoládu, kakao a mlieko.
4. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a štipky soli.
5. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 30 minút.
6. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia