Salsa z farebných paprík.

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Salsa z farebných paprík.

 Čas sezónnej zeleniny vrcholí a preto by sme to mali využiť na prípravu tohto originálneho receptu na salsu z farebných paprík. Beátka Karelová nám tento recept pripravila a môžeme vám ho iba vrelo odporúčať, pretože je rýchly, ľahký na prípravu a vo výsledku veľmi chutný a efektný.

Počet porcií: 5     Čas prípravy: 50 minút     Náročnosť: 1

Suroviny:

Po 3 kusy červenej, zelenej a žltej papriky (samozrejme nie je podmienkou, môžeme použiť farebnosť podľa chuti a aj ponuky)
3 - 4 strúčiky cesnaku
½ chilli papričky
2 - 3 dcl bieleho vína
1 PL olivového oleja
soľ, korenie a tymián podľa chuti

Ako na to:

1. Rúru si predhrejeme na 220 °C. Papirky umyjeme, prekrojíme na polovice a jadrovníky vyrežeme. Väčšinou sa zvyknú piecť celé, ale mne sa táto metóda osvedčila lepšie. Po upečení vcelku totiž zostane vo vnútri vyzrážaná voda, polepia sa semienka z jadrovníka a potom sa mi s nimi horšie pracuje.
2. Očistené papriky poukladáme na veľký plech a vložíme do rúry šupkou nahor. Pečieme, pokiaľ sa po povrchu nevytvoria čierne pľuzgiere. Vtedy papriky vyberieme do misy a prikryjeme fóliou alebo alobalom. Necháme trochu vychladnúť.
3. Papriky olúpene a nakrájame na drobné kocky. Na panvici rozpálime olivový olej, na ktorom opražíme nakrájanú papriku a po chvíli pridáme nasekaný cesnak a chilli papričku. Všetko spolu ešte chvíľu oprážame. Potom podlejeme vínom a necháme pomaly prebublávať, pokiaľ sa tekutina nezredukuje asi na jednu tretinu. Občas premiešame. Posolíme a pokoreníme podľa chuti, nakoniec pridáme čerstvé lístočky tymiánu.

Podávame na opečených bagetkách, alebo kúskoch chleba.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia