Špenátové pesto s mandľami a balkánskym syrom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Špenátové pesto s mandľami a balkánskym syrom

 Určite skúste tento zaujímavý recept, od foodblogerky Beaty Karelovej, ktorý využíva špenát ako základnú surovinu. Špenát je veľmi zdravý, plný kyseliny listovej, ktorá mnohokrát v našom jedálničku chýba a v kombinácii s balkánskym syrom, cesnakom a opraženými mandľami ponúka gurmánsky zážitok na jedničku. 

Počet porcií: 4   Čas prípravy: 30 minút


Suroviny:

240 g baby špenátu
2 PL jemne opražených nesolených lúpaných mandlí
50 g balkánskeho syra
3 strúčiky cesnaku
2 PL extra panenského olivového oleja
Soľ a korenie podľa chuti

Na servírovanie 2 PL nasekaných opražených mandlí a 150 g balkánskeho syra

Ako na to:

Špenát dôkladne poumývame a oblanžírujeme – to znamená že ho na chvíľu ponoríme do vriacej vody a okamžite zachladíme v studenej. Špenát si tak zachová peknú farbu. Odkvapkaný ho necháme vychladiť. Všetky suroviny na prípravu pesta (okrem soli a korenia) vložíme do mixéra a urobíme z nich hladkú pastu. Necháme chvíľu odležať, aby sa chute prepojili a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Nakoniec dôkladne premiešame s čerstvo uvarenými plochými cestovinami, podľa potreby môžeme priliať aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili. Servírujeme posypané mandľami a na kocky nakrájaným syrom.

TIP:
Mandle môžete nahradiť aj vlašskými, čí píniovými orechmi

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia