Smotanová omáčka s hríbami

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Smotanová omáčka s hríbami

 Skúste si pripraviť tento veľmi jednoduchý, ale zato efektný recept na domáce cestoviny so smotanovo hríbovou omáčkou. Príprava je veľmi rýchla a za pár minút máte skvelú večeru pre celú rodinu. Presvedčte sa s nami spolu s autorkou receptu foodblogerkou Beatou Karelovou.

Počet porcií: 4       Čas prípravy: 25 minút   Náročnosť: 1
Suroviny:

300 g ľubovoľných hríbov (dubáky, suchohríby, kuriatka, či šampioňóny)
2 PL rastlinného oleja
1 väčšiu cibuľu
150 ml suchého bieleho vína
3 strúčiky cesnaku
½ ČL soli
¼ ČL čerstvo namletého korenia štyroch farieb
500 ml smotany na varenie (alebo šľahačkovej smotany)
1 PL studeného masla
2 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate

Ako na to:

1. Hríby dôkladne umyjeme a necháme na papierovej utierke osušiť.
2. Na širokej panvici rozohrejeme olej, speníme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a zalejeme vínom. Necháme vyvariť asi 1/3 objemu. Potom pridáme cesnak, soľ, korenie a hríby. Spolu všetko dôkladne premiešame a necháme chvíľu podusiť.
3. Nakoniec vlejeme smotanu a keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka. Zašľaháme maslo, pridáme petržlenovú vňať a celú zmes opatrne premiešame s uvarenými plochými cestovinami.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia