Nátierka z červenej repy s ľanovými semienkami

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Nátierka z červenej repy s ľanovými semienkami

Foodblogerka Beátka Karelová nám priniesla tento výrobný recept s červenou repou, ktorá je veľmi zdravá, plná vitamínov a antioxidantov, ktoré každý z nás potrebuje počas týchto jesenných dní. Určite si ju doma vyskúšajte pripraviť, či už ako nátierku na raňajky, na párty pre priateľov alebo ako šalát.

Počet porcií: 10   Čas prípravy: 40 minút   Náročnosť: 1

Suroviny:

Na 2 – 3 menšie buľvy červenej repy potrebujeme:

1,5 litra vody
1 bobkový list
4 guľôčky čierneho korenia
1 PL trstinového cukru
1 ČL soli
asi 1 ČL nastrúhaného chrenu
150 g kyslej smotany
1 ČL ľanových semienok
Podľa chuti šťavu z citróna

Ako na to:

1. Do hrnca dáme variť vodu spolu s bobkovým listom, korením, cukrom a soľou. Repu očistíme a vcelku vložíme do vody. Varíme asi pol hodinu, aby mierne zmäkla, no nemala by byť úplne rozvarená.
2. Po vychladnutí ju nastrúhame (na strúhadle použijeme väčšie slzy) a dôkladne premiešame so zvyšnými surovinami.
3. Pred podávaním nátierku necháme poriadne prejsť v chlade. Podľa potreby ešte dochutíme.
4. Môžeme servírovať na tmavom pečive.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia