Banánové cupcakes s krémom z mascarpone.

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Banánové cupcakes s krémom z mascarpone.

 Milí naši maškrtníci, dajte sa zlákať báječnými banánovými cupcakmi, ktoré su vďaka špaldovej múke aj zdravšie a so skvelým tipom na ľahký krém z mascarpone so šľahačkou budú mať z tohto kulinárskeho kúska zážitok aj Vaše oči. Inšpirujte sa foodblogerkou Beátou Karelovou, ktorá nám tento recept priniesla, pripravíte skvelú pochúťku pre celú Vašu rodinku.

Počet porcií: 12 – 15 cupcakov
Cas prípravy: 30 minút
Náročnosť: 2

Suroviny:
125 g zmäknutého masla
160 g trstinového cukru
2 vajíčka
3 PL vlažného mlieka
2 prezretejšie banány
2 ČL kypriaceho prášku
230 g špaldovej polohrubej múky

Ako na to:

1. Rúru necháme predhriať na 170 °C a pripravíme si formu na mufiny, ktorú vystelieme papierovými košíčkami.
2. Maslo a cukor spolu vyšľaháme. Pridáme vajíčka, mlieko a popučené banány (najlepšie to ide na doske pomocou vidličky).
3. Kypriaci prášok premiešame s múkou a spolu presýpame po častiach cez sito do tekutej časti. Metličkou jemne premiešavame, pokiaľ hmota nie je kompaktná.
4. Takto pripraveným cestom naplníme všetky košíčky, každý asi do ¾.
5. Pečieme cca 20 minút, každá rúra však pečie inak, preto je najlepšie vyskúšať prepečenie špáradlom. Ak sa naň cesto už nelepí, máme hotovo. Upečené cupcekes necháme vychladnúť.

Krém na zdobenie si pripravíme z 250 ml mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie a asi 1 PL práškového cukru, ktoré spolu vyšľaháme do tuhej konzistencie. Ak chceme výsledný efekt trochu ozvláštniť, môžeme pridať ľubovoľné potravinárske farbivo. Krém nanesieme na cupcakes zdobiacim vreckom.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia