Čučoriedkové ravioly s tvarohom a makovou omáčkou

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Čučoriedkové ravioly s tvarohom a makovou omáčkou

 

Náplň:
Tvaroh
Práškový cukor
Kôra z citrónu

Omáčka:
Smotana
Mlieko
Vanilkový cukor
Žĺtky
Mletý mak

Cesto:
Hladká múka
Rozmixované čučoriedky

Z čuroriedok a múky vymiešame cesto, zabalíme do fólie a necháme 10-20 minút v chladničke.
Omáčku si pripravíme v hrnci, kde nalejeme smotanu, mlieko, pridáme vanilkový cukor, žĺtka a zamiešame. Postupne pridáme mletý mak. Pozor aby sa to nezačalo variť.
Náplň pripravíme zmiešaním tvarohu, práškového cukru a nastrúhanej kôry z citrónu. Ručne premiešame aby tvaroh stále držal tvar a nezriedkol.
Vyváľkame cesto, ak sa veľmi lepí môžeme ho trochu posypať múkou. Na jeden plát cesta pridáme guličky tvarohu a preložíme druhým plátom. Mierne stlačíme a vytlačíme vzduch a ravioly si rozkrájame na potrebné štvorčeky, takto ich dáme variť do vody. Keď vyplávu hore necháme ešte minútku až dve a potom ich vyberieme.
Zalejeme makovou omáčkou ozdobíme lístkom mäty.

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia