Valašská kyselica

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Valašská kyselica

Suroviny 

Údenú krížovú kosť – 400g
Soľ
Bobkový list
Mletú rascu
Celé korenie
Nové korenie
Majoránku
Cesnak
Cibuľu
Masť
Hladkú múku – 50g
Smotanu – 250ml
Kyslú kapustu – 300g

Údenú krížovú kosť vložíme do hrnca so studenou vodou, pridáme korenie a varíme asi 30minút, resp. dokým nepôjde mäso ľahko od kosti. Vyberieme krížovú kosť a korenie.
Kyslú kapustu scedíme, poprípade opláchneme, podľa toho aké je kyslá a vložíme do vody s vývarom.
Z mäsa ostránime kosť a nakrájame nadrobno.
Nakrájame cibuľu a opražíme ju na masti spolu s nakrájaným mäsom.
Orestovanú zmes pridáme do vývaru s kapustou a varíme asi 20 minút. Smotanu zmiešame s hladkou múkou a prilejeme do vývaru. Varíme ďalších 10 minút. Na záver dochutíme soľou, korením, majoránkou a prelisovaným cesnakom.

 

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia