Mandľová bublanina s domácim vaječným koňakom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Mandľová bublanina s domácim vaječným koňakom

Suroviny 

Vajíčka
Kryštáľový cukor
Hladká múka
Čokoláda na varenie
Mandľové lupienky
Olej
Maslo
Kypriaci prášok

Postup

Rozbijeme vajíčka a spolu s cukrom ich rozmiešame do peny vďaka čomu bude bublanina nadýchanejšia. Pridáme hladkú múku s kypriacim práškom, stále miešame. Nakoniec pridáme olej a máme bublaninovú zmes, ktorú rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme roztopenú čokoládu.
Vymastíme plech maslom a nasypeme čať mandlí. Postupne plníme zmesou, raz normálnou, potom zmiešanou s čokoládou. Spravíme mozaiku, posypeme druhou časťou mandlí a pečieme 30 - 35 minút. Bublanina je hotová, keď ňou zatrasieme a stále drží tvar.
Upečenú bublaninu polejeme vaječným koňakom a necháme ochladiť.

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia