Dim sum knedličky s freshom z červenej kapusty

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Dim sum knedličky s freshom z červenej kapusty

Suroviny
Fresh
Červená kapusta
Soľ
Škrobová múčka
Kryštáľový cukor
Ocot

Náplň
Upečené kuracie stehno
Povidlá
Sojová omáčka
Citrónová kôra
Feferónka

Cesto
Hladká múka
Vriaca voda

Zmiešame hladkú múku s vriacou vodou a vypracujeme cesto, odložíme ho na 2 hodiny do chladničky.

Pripravíme si náplň, pečené stehná zbavíme kože a kostí a nakrájame nadrobno. Časť necháme bokom a pridáme do nej povidlá, feferónku (ak je veľmi pálivá, môžeme vybrať zrniečka), citrónovú kôru a sójovú omáčku. Spolu to rozmixujeme a spojíme so zvyškom mäsa.

Nakrájanú čevenú kapustu rozmixujeme v odšťavovači, pridáme do hrnca a varíme. Podľa chuti pridáme soľ, cukor a škrobovú múčku na zahustenie. Na záver pridáme ocot.

Cesto rozdelíme na menšie časti a vyváľkame. Pomocou pohára nakrájame na koliečka a do stredu vložíme náplň. Vytverujeme knedlíčky ale nezatvárame ich úplne. 8 minút ich varíme na pare.
Následne servíjume aj s freshom z červenej kapusty


 

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia