Tagliatelle s pestom z medvedieho cesnaku

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Tagliatelle s pestom z medvedieho cesnaku

Tagliatelle s pestom z medvedieho cesnaku – 40 minút – 4 porcie

Cesto:
3 vajíčka
330g - hladká múka

Pesto:
Lístky z medvedieho cesnaku,
Olivový olej
Soľ
Korenie
Píniové oriešky
Parmezán

150g - anglická slanina
250 ml – smotana
Zrelý kozý syr (parmezán) na posypanie

Najprv si pripravíme pesto. Natrhané lístky medvedieho cesnaku opláchneme, osušíme a rozmixujeme s olivovým olejom, soľou, korením, píniovými orieškami a troškou parmezánu. Hotové pesto môžeme v chladničke skladovať aj niekoľko mesiacov.
Do misy vložíme múku s vajíčkami a vypracujeme cesto. Cesto si rozdelíme na 3 časti a vyváľkame. Pri váľkaní podsypávame polohrubou múkou. Následne cesto nakrájame na široké prúžky. Takto upravené cestoviny varíme v osolenej vode dokým nevyplávu navrch.
Na panvici orestujeme nakrájanú slaninu, pridáme uvarené cestoviny a podlejeme smotanou (prípadne aj vodou, kde sme varili cestoviny), zľahka okoreníme a pridáme 2 lyžičky pesta z medvedieho cesnaku. Krátko povaríme.
Na taniery tagliatelle posypeme kozým syrom.

 

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna.
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia