Buchty s makom

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Buchty s makom

Cesto:
400g – polohrubá múka
4 žĺtky
40g - kryštáľový cukor
15g – kvasnice
125 ml - mlieko
60g - maslo
Citrón
Soľ

Náplň:
100g – mak
200ml – mlieko
50g - kryštáľový cukor


Postup:

Zahrejeme mlieko, pridáme kvasnice a trochu cukru a necháme urobiť kvas.
V mise zamiešame múku, žĺtka, zmäknuté maslo, cukor, citrónovú kôru, trošku soli a vzniknutý kvas. Vyformujeme cesto a necháme ho v teple kysnúť 10 minút.
Medzi tým si pripravíme náplň. Pomlieme mak a následne ho povaríme s mliekom a osladíme cukrom.
Vykysnuté cesto rozváľkame a rozdelíme na 16 dielikov. Do stredu vložíme makovú zmes a zabalíme. Buchtičky vložíme do maslom vymastenej nádoby. Každú buchtu ešte potrieme maslom a ásledne pečieme asi 30 minút.

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia