Žihlavové lasagne

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Žihlavové lasagne

 

Cesto:
330g - hladká múka
2 vajíčka
50 g – pŕhľava

Mäsová zmes:
400g – bravčové pliecko
200g – mrkva
200g – petržlen
200g – zeler
200g – cibuľa
200g – drvené rajčiny
Cesnak
Soľ
Korenie
Oregáno
Olej

Syrová omáčka:
250 ml – smotana
200ml – mlienko
200g – syr niva

Umyté listy z mladej žihlavy  varíme 10 minút, potom ich scedíme a rozmixujeme. Vychladené ich spolu s múkou a vajíčkami zmiešame a vyformujeme do cesta, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Následne ho rozváľkame.
Pomelieme mäso, očistenú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a cesnak. Na rozpálenom oleji zmes opečieme v hrnci, osolíme okoreníme a pridáme drvené rajčiny. Necháme 10 minút variť a podľa potreby zalejeme vývarom alebo vodou. Na záver dochutíme oreganom.
V druhom hrnci varíme smotanu s mliekom a syrom niva. Omáčku rozmixujeme dohladka. Pripravíme si plech, potrieme ho maslom, obložíme cestom a postupne vrstvíme. Pridávame mäsovú zmes, syrovú zmes a cesto na lasagne. Pečieme 50-60 minút.

Zdroj: Pavel Václavík, šéfkuchár hotelu Lanterna
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia