Domáce šúľance naslano i nasladko

Zabudol som hesloRegistrácia

Šéfkuchári v akcii

Foodblogeri v akcii

Domáce šúľance naslano i nasladko

Každý pozná klasické babičkine šúľance a my Vám dnes spolu so šéfkuchárom Rasťom Beňom ukážeme, ako si ich môžete pripraviť v sladkej i slanej verzii trochu netradične. Namiesto orechov či maku ich môžete podávať s vynikajúcou ríbezľovou omáčkou a milovníci slaného zas môžu okúsiť tymiánové šúľance. Šúľance môžu byť aj skvelou prílohou k  divine alebo kačke.

Počet porcií: 4     Čas prípravy: 2,5 hod      Náročnosť: 3

SUROVINY
1kg zemiaky uvarené v šupke
600dkg polohrubá múka
1ks vajce
soľ

POSTUP:
1. Zemiaky uvarené v šupke, očistené a nastrúhané zmiešame s polohrubou múkou, 1 vajíčkom a soľou. Vypracujeme hutné cesto.
2. Cesto si rozdelíme na menšie časti, ktoré formujeme veľký šulec. Nakrájame ho na malé kúsky a tvarujeme šúľance
3. Dáme variť do vriacej vody, pod vyplávaní na povrch ich scedíme
4. Na panvici rozpustíme maslo, soľ, rozmarín alebo tyminán a čierne korenie. Do zmesi pridáme uvarené šúľance, orestujeme a podávame.

Zdroj: varenypečeny.sk foto Marek Neumahr
FacebookTwitterPinterestPošli priateľovi

Prihlásenie



Zabudol som hesloRegistrácia